Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Szkolenia sensoryczne

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku oferujemy szeroki wachlarz szkoleń. Szkolenia te cieszą się dużym uznaniem wśród pracowników wielu przedsiębiorstw, ponieważ dotyczą nie tylko podstaw teoretycznych, ale przede wszystkim praktycznego zastosowania metod analizy sensorycznej w odniesieniu do:
opracowania nowych produktów,
doskonalenia już istniejących na rynku,
• czy rozpatrywania reklamacji.

Poprzez udział w naszych szkoleniach uczestnicy wypracowują gotowe do wdrożenia w przedsiębiorstwach rozwiązania pozwalające na optymalizację metody oceny własnych produktów oraz dobór własnego, wyspecjalizowanego zespołu oceniającego.
Na szkolenia zapraszamy Państwa do
nowoczesnego centrum badawczo-szkoleniowego, które wyposażone jest w profesjonalną pracownię sensoryczną i zaplecze konferencyjne. Prezentowanie założeń teoretycznych i praktyczna część szkoleń realizowana jest w oparciu o wymagania Polskich Norm oraz najnowsze światowe rozwiązania dotyczące analizy sensorycznej żywności.

Naszym niewątpliwym atutem jest wykwalifikowany zespół trenerów, którzy posiadają obszerną wiedzę teoretyczną i wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie sensorycznej oceny jakości żywności. Poprzez uczestnictwo w warsztatach praktycznych będziecie Państwo mogli nie tylko sprawdzić swoją wrażliwość sensoryczną, ale także podnieść kompetencje w zakresie samodzielnego prowadzenia oceny sensorycznej produktów. Na podstawie szeregu przeprowadzonych szkoleń wiemy, że teoria połączona z szeroko pojętą praktyką najczęściej skutkuje wypracowaniem przez Uczestników rozwiązań gotowych do wdrożenia w przedsiębiorstwach.

Tematyka oferowanych przez nas szkoleń w zakresie analizy sensorycznej obejmuje następujące zagadnienia:
• Praktyczne zastosowanie metod analizy sensorycznej w bieżącej ocenie i doskonaleniu produktów spożywczych.
• Testy oceny wrażliwości sensorycznej kandydatów na członków zespołu oceniającego.
• Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w badaniach konsumenckich. Poznanie oczekiwań konsumentów.
• Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego.
• Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych.

Jeżeli przedstawiona powyżej oferta nie wyczerpuje Państwa oczekiwań, prosimy o kontakt. Nasz zespół chętnie opracuje część teoretyczną i zaprojektuje warsztaty praktyczne dedykowane ściśle Państwa indywidualnym potrzebom.
 



 

Aktualności

"Wielo-zmysłowe poznanie otoczenia" czyli warsztaty sensoryczne u przedszkolaków

Dzieci w wieku przedszkolnym, wchodzą w świat różnorakich smaków i zapachów.
To właśnie w tym wieku kształtują się upodobania dotyczące wyboru ulubionych potraw
i napojów. Postanowiliśmy sprawdzić jak dzieci z Publicznego Przedszkola nr 26
w Tarnowie reagują i wykorzystują swoje zmysły do rozpoznawania smaków, zapachów, kolorów i tekstur.

czytaj więcej

Najbliższe terminy szkoleń

Nasi partnerzy