Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Prewencyjne kontrole żywności w eksporcie do USA w oparciu o nowe wymogi ustawy FDA-FSMA

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z nowymi regulacjami FSMA stawianymi eksporterom żywności do Stanów Zjednoczonych w zakresie wytwarzania, przetwarzania, pakowania i przechowywania produktów spożywczych oraz uzyskanie oficjalnego certyfikatu FSPCA PCQI, wydanego przez stowarzyszenie Association of Food and Drug Officials (AFDO).

 

ZAKRES MERYTORYCZNY

  • Wprowadzenie do szkolenia i kontroli prewencyjnych.
  • Zarys Planu Bezpieczeństwa FSMA.
  • Dobra Praktyka Produkcyjna i pozostałe programy wstępne.
  • Zagrożenia mikrobiologiczne w bezpieczeństwie żywności.
  • Zagrożenia chemiczne, fizyczne i zagrożenia umotywowane ekonomicznie.
  • Etapy wstępne w przygotowaniu Planu Bezpieczeństwa Żywności.
  • Źródła informacji w trakcie opracowywania Planu Bezpieczeństwa Żywności.
  • Analiza zagrożeń i ustalenie kontroli prewencyjnych.
  • Kontrole prewencyjne procesu technologicznego.
  • Kontrole prewencyjne pod kątem alergenów żywnościowych.
  • Kontrole prewencyjne pod kątem utrzymania higieny.
  • Kontrole prewencyjne w łańcuchu dostaw.
  • Procedury weryfikacji i walidacji.
  • Procedury prowadzenia i utrzymywanie zapisów.
  • Plan usunięcia produktu z obrotu.
  • Przegląd przepisów - cGMP, Analiza zagrożeń, oparte na ocenie ryzyka kontrole prewencyjne dotyczące żywności przeznaczonej dla ludzi.

 

SKIEROWANE DO

  • Kadry zarządzającej
  • Technologów
  • Menadżerów produkcji
  • Menadżerów jakości i bezpieczeństwa żywności
  • Pracowników odpowiedzialnych za zgodność z przepisami

 

MIEJSCE SZKOLENIA

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions
Kraków, ul. Jeleniogórska 9

Centrum Szkoleniowo-Badawcze Ergo Solutions posiada kompleksowo wyposażoną salę konferencyjną z pełnym zapleczem socjalnym jak również spełniającą wszelkie wymogi pracownię sensoryczną. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaproponować w pełni profesjonalne szkolenia z zakresu analizy sensorycznej oraz projektowania nowych produktów spożywczych.

 

TERMIN SZKOLENIA

 

 

CENA

3500 zł netto (+23% VAT).

 

CENA ZAWIERA

  • Udział w szkoleniu
  • Materiały szkoleniowe
  • Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
  • Przerwy kawowe
  • Obiady
  • Oficjalny certyfikat FSPCA PCQI ze szkolenia

 

INFORMACJE DODATKOWE

W przypadku korzystania z noclegu rezerwacja jest możliwa za naszym pośrednictwem w hotelu Farmona Hotel Business & SPA ul. Jugowicka 10c, oddalonego o ok. 600 m od miejsca szkolenia. Ceny dla uczestników szkoleń wynoszą:
• pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 170,-zł netto
• pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 240,-zł netto

 

INFORMACJE O PROWADZĄCYM SZKOLENIE

Ms. Claudia Amaro Figueiredo:

  • konsultant i trener od 18 lat,
  • od 12 lat przeprowadza audyty systemów ISO 9001. HACCP, ISO 22000 i pracuje z systemami IFS Food, IFS Logistic, BRC Food, BRC IoP i FSSC 22000,
  • trener wiodący Kontroli Prewencyjnych Żywności (certyfikat FSPCA nr be74570e),
  • trener wiodący systemu HACCP w przemyśle rybnym,
  • stopień naukowy w inżynierii chemicznej,
  • dyplom ukończenia studiów inżynieria jakości,
  • dyplom ukończenia studiów enologicznych.

 

Zgłoszenia

Najbliższe terminy szkoleń

BRAK ZAPLANOWANYCH SZKOLEŃ

Kolejne planowane szkolenia

Kraków

Pełnomocnik ds. Jakości w zakresie wymagań standardów BRC, IFS i FSSC. Audyt wewnętrzny w zakresie bezpieczeństwa żywności

dowiedz się więcej